De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Witte aanslag muren

Wat zijn die witte kringen op mijn muur
Een woning staat door weer en wind. De weersomstandigheden zijn nogal van invloed op het uiterlijk van je huis. Op het moment dat je een gevel wil gaan opknappen kan je nog wel eens een vervelende conclusie doen; witte kringen op je muur. Die witte kringen zijn niet allen lelijk; ze zijn ook nog eens heel schadelijk. Het is dan ook zaak dat je het probleem direct aanpakt wanneer je het ontdekt. Witte kringen ontstaan door een chemische werking van grondwater in je huis. Het witte wat je ziet is salpeter. Dat salpeter zal alleen maar verergeren wanneer het eenmaal op je gevel zit. Het trekt namelijk nog meer vocht aan.
Kan je er zelf wat aan doen
Op het moment dat jij witte kringen op je muur ziet zal je er direct wat aan willen gaan doen. Op zich is het een klus die je zelf zou kunnen aanpakken mits je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Je werkt namelijk met agressieve bijtende stoffen en de vraag is of jij jezelf daar aan wil blootstellen. Beter is het dan ook om voor het verwijderen van witte kringen op je muur een vochtbestrijdingsbedrijf in te huren.

Hoe wordt witte aanslag verwijderd
Witte aanslag wordt verwijderd via een speciale procedure.
• Verwijder alles van je muur. Alles wat tegen je muur staat zoals bijvoorbeeld een tuinhuisje, maar ook planten en struiken moeten worden verwijderd.
• Schaf salpeter-verwijderaar aan. Salpeter verwijderaar bestaat voor een groot deel uit zoutzuur. Eerst borstel je je muur schoon waarna je het zoutzuur op je muur borstelt. Dit zorgt ervoor dat de salpeter verdwijnt.
Denk hieraan
Witte aanslag op je muur verwijderen is een lapmiddel wanneer je de oorzaak niet aanpakt. De oorzaak zal optrekkend grondwater in je muur zijn. Je zal dus vanuit je kruipruimte of via injectie in je muren ervoor moeten zorgen dat vocht geen kans meer krijgt om opnieuw in je muren te trekken.