De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vochtschade

Vocht in de woning kan worden veroorzaakt door lekkende of springende leidingen, opkruipend vocht of condensatie in de woning. Deze oorzaken lijken niet ernstig en zeer makkelijk te doorzien maar niet is minder waar. Vaak worden deze oorzaken pas ontdekt als het te laat is. Vlekken of luchtjes verraden het probleem vaak. Achter deze vlekken zitten vaak gigantische rotte plekken die grote delen van het huis of het gebouw hebben aangetast. Deze plekken moeten vaak snel vervangen worden zodat ze geen verdere schade voor de mensen kunnen veroorzaken. De schade van het vocht is vaak niet goed te overzien maar kan wel ernstige gevolgen met zich meebrengen.

De schimmels die dankzij vocht in grote getale kunnen groeien in de woning tasten geregeld het gehele gebouw aan. Dit kan tot gevolgen hebben dat hele muren of vloeren moeten worden vernieuwd en kan dit zeer hoge kosten met zich meebrengen. Vochtschade kan ook de fundering of dwarsbalken van huizen aantasten en is in extreme gevallen aanleiding tot het geheel herbouwen van een groot gedeelte van het huis omdat de schade onherstelbaar groot is geworden.

Door teveel vocht in een woning wordt de toename van bacteriƫn, schimmels en huismijt ernstig verhoogd. Deze toename kan ernstige tot zeer ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de mensen die in het huis wonen. Dit is een ideale vruchtbodem voor vele ziektes die jou dus door de vochtschade in jouw huis zomaar kunt oplopen. Een vaker voorkomend probleem is aandoening aan de luchtwegen en ademhalingsstoornissen. Bij een wetenschappelijk onderzoek onder volwassenen blijkt dat 83% van astma/bronchitis gevallen en zelfs 87% van gevallen van chronische neusverkoudheid voorkomt bij deze groep omdat ze wonen in veel te vochtige huizen. Dit is een zeer concrete aanwijzing voor het overduidelijke probleem. Zeker wanneer duidelijk wordt dat dit een verdubbeling is sinds 20 jaar geleden.