De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vochtproblemen door zouten

In ons koude natte Nederland komen er volop vochtproblemen voor. Niet vreemd natuurlijk. Vochtproblemen horen er gewoon bij in ons land. Het kan gaan om een vochtprobleem op zolder tot onder in de kelder. Een gesprongen leiding, schimmels, vochtplekken en zelfs ongedierte kunnen erdoor ontstaan. Het is natuurlijk vervelend en het moet snel opgelost worden. Het is ook mogelijk om vochtproblemen door zouten te krijgen. De zouten trekken vocht aan wat in de muren gaat zitten. Het is door de zouten ook moeilijk om het vocht uit de muren te krijgen. Het vocht trekt dan de muren in en kan voor overlast zorgen.
Geen droge muren door zouten
Wanneer je gaat renoveren of verbouwen dan is het belangrijk om de muren te behandelen tegen opstijgend vocht. Wanneer je dit niet doet dan kunnen de zouten naar het muuroppervlakte komen. dit is slecht. De zouten zorgen ervoor dat de muren niet goed kunnen drogen en zelfs vocht aantrekken. Het vocht wordt uit de lucht geabsorbeerd en werkt als een vorm van vochtvreter. Het gebeurt echter op een plek waar jij er niet van kunt genieten.
Wat kun je er tegen doen?
Het beste is het om een vakman in te schakelen om de problemen te verhelpen. Het is slim om te kijken welke verschillende mogelijkheden er zijn om de problemen te verhelpen. Ook is het goed om te zien wat er allemaal kan. Kijk naar de verschillende opties en manieren om het vocht uit de woning te houden. Vraag meerdere offertes op om zo een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen en ook van de kosten welke hierbij horen.