De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vocht in kruipruimte

Er is een sluipmoordenaar in je huis
Woningen worden in ons land doorgaans goed onderhouden door de bezitters. Er wordt veel aandacht besteed aan het interieur van een woning. Ook de buitenkant van een huis wordt om de zoveel jaar strak in de lak gezet. Toch is er een probleem wat veel huiseigenaren over het hoofd zien. We hebben het hier over vocht. Vocht in je huis zorgt voor een slecht binnenmilieu. Daarnaast gaat vocht overal zitten waardoor je een schimmelig en muf huis krijgt.

Waar komt vocht vandaan
Bij veel huizen is bij de bouw niet goed gelet op het grondwaterpeil. Hierdoor liggen veel funderingen en kruipruimtes eigenlijk te dicht bij het grondwater. De gevolgen worden duidelijk wanneer jij het kruipluik in je huis optilt. Veel woningen hebben vocht in de kruipruimte staan. Komt jou een muffe geur van zwammen tegemoet wanneer je onder het luik kijkt, dan weet je al dat het tijd is voor actie. Vocht in je kruipruimte zal namelijk gaan optrekken door je muren heen waardoor je in no time een vochtig schimmelig huis hebt.
Hoe bestrijd je vocht in de kruipruimte
Wil je vocht in de kruipruimte bestrijden, dan is het belangrijk dat je het eerst weg haalt. Dit kan je doen door een dompelpomp in te zetten. Het grondwater uit je kruipruimte pomp je weg, waarna je de kruipruimte nog een tijd laat luchten. Vochtvreters kunnen behoorlijk wat vocht absorberen wat al in de muren van je kruipruimte was getrokken. Daarna laat je de wanden en bodem van je kruipruimte coaten met een waterdichte coating. Dit houdt het vocht wat je huis binnen dreigt te dringen buiten. Het coaten van je kruipruimte kost tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter. Dit lijkt veel, maar als je kijkt naar de werkomstandigheden waarin de professional aan de slag gaat valt dit nog reuze mee.