De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schimmels

Schimmel op muur
Pas op met vocht
Voor woningbezitters is er een aantal zaken waar je goed op moet letten bij een eigen huis. Naast de inrichting en het uiterlijk van je woning zal je ook goed moeten kijken naar het binnenklimaat. Dit is namelijk nogal bepalend voor de leefbaarheid in je huis. Een binnenklimaat kan snel worden beïnvloed door vocht. Vocht wordt overal in huis geproduceerd. Denk maar aan een was die hangt te drogen maar ook aan de lucht die je uitademt. Per dag produceer je wel een paar liter vocht met je gezin. Het is aan jou om dat vocht op een goede manier af te voeren.

Hoe ontstaat schimmel op de muur
Wanneer je een kast in bijvoorbeeld je slaapkamer verplaatst valt het gelijk op. Op de muur, achter je kast, zit schimmel. Dit zal doorgaans een grijzige vlek zijn. Deze schimmel is het teken dat er wat mis is in je huis. Het vocht wat jij in je slaap produceert, per persoon ongeveer een liter, kan niet weg uit je huis. Schimmel op de muur vind je ook vaak in de badkamer. Daar kan het vocht vaak ook lastig weg omdat je voor de veiligheid bovenramen gesloten houdt. Schimmel op de muur is schadelijk en moet bestreden worden.

Wacht even met opnieuw schilderen
Ontdek je schimmel op je muur, dan zal je doorgaans gelijk de schimmel willen afdekken. Het advies van experts is echter anders. Je moet er eerst voor zorgen dat het vocht uit je huis weg kan. Dit kan je doen door ventilatiekanalen of ventilatieroosters te laten aanbrengen in je huis. Een raam wat ’s nachts op een kier staat zorgt er ook al voor dat vocht kan wegtrekken. Om het reeds aanwezige vocht snel weg te halen kan je vochtvreters inzetten. Deze zijn voor een paar euro bij de bouwmarkt te koop.

Het is mogelijk om, om verschillende redenen last te krijgen van schimmel en schimmelvorming. Het is goed om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van schimmel in je woning. Het is niet alleen vies, maar het begint ook te stinken en daarnaast is het natuurlijk ook zeer slecht voor de gezondheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen, dat je geen last hebt van schimmels.
Hoe ontstaan schimmels?
Schimmels ontstaan door verschillende omstandigheden. De belangrijkste reden is vocht. Wanneer je veel vocht in de woning hebt dan krijg je vanzelf schimmels en schimmelvorming. Het is belangrijk om natuurlijk actie te ondernemen om dit tegen te gaan om zo ook geen last te hebben van schimmels. Kies voor een goede oplossing of voor een preventieve aanpak.
Wie kan je helpen?
Het is goed om een vakman of een specialist in te schakelen om schimmels te bestrijden. Bekijk de verschillende mogelijkheden om een goede oplossing te realiseren. Een oplossing waarbij je kunt zien hoe je verlost kunt worden van de schimmels en hoe je ervoor kunt zorgen, dat de schimmels niet voorkomen in de woning of het gebouw.
Wat kost een helpende hand?
Het is slim om meerdere offertes op te vragen om zo een goed beeld van de kosten en de mogelijkheden te krijgen. Ontdek de verschillende manieren om een goede vakman te vinden en in te schakelen. Ontdek hoe je een goede persoon kunt vinden om je te helpen om schimmels uit je woning te verwijderen en ook om eventueel preventieve maatregelen te treffen. Het is belangrijk om schimmels uit de woning te verwijderen en uit je woning te laten blijven.