De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vochtbestrijding prijzen

Bij vochtproblemen in huis zien zeer veel mensen de noodzaak van het snel verwijderen van dit probleem. Toch zijn er veel mensen die niet zomaar overgaan op professionele vochtbestrijding omdat ze de ernst van de situatie niet zo inzien. Dit is zeer onverstandig en kan ernstige gevolgen hebben voor jou en jouw dierbaren binnenshuis. De kosten voor professionele vochtbestrijding zijn vaak zeer hoog en deze werken afschrikkend. In sommige gevallen kan de rekening oplopen tot een paar honderd euro, afhankelijk van de grootte van het probleem. De grootte van de vlekken die verwijdert moeten worden zijn doorslaggevend bij de prijsbepaling van veel bedrijven.

Zij rekenen uitsluitend per vierkante meter of per breedte in meters van de vlekken omdat ze zo kunnen aflezen hoe groot het probleem is. Het ventileren van muren waar vlekken in zitten is niet erg duur in vergelijking met de andere alternatieven zoals het vochtvrij maken van de kelder of kruipruimtes en het aanleggen van een vochtkering onder een bestaande muur waar een sleuf bij moet worden gebruikt om de kering door te trekken. Deze drastische maatregelen zijn zeer kostbaar en kunnen tot wel duizend euro of meer oplopen. In dit geval ook weer sterk afhankelijk van het oppervlakte wat moet worden gedaan.

Gelukkig zijn er ook nog simpele problemen zoals een gesprongen of lekkende leiding waar alleen een nieuwe leiding geplaatst hoeft te worden door een loodgieter. Bij tijdige opmerking hoeft het niet eens zo te zijn dat er veel waterschade is in het huis en dat dit vanzelf snel weggaat. Kleine vlekken kunnen bijna altijd worden verwijderd met een spray. Toch maken veel mensen nog steeds de fout om niet gelijk professionele hulp in te schakelen maar als eerste optie de spray te gebruiken. In veel gevallen helpt dit niet en geeft het het vochtprobleem de tijd om zich te verergeren. Het is vrijwel altijd aan te raden om een professional in te schakelen.