De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Muren impregneren

Het impregneren van een muur houdt in dat jij de muur zowel vuil- als waterafstotend maakt. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat er geen vocht in de muur kan komen zodat jouw muur of jouw gevel niet meer vies kan worden. Vocht kan naast vlekken ook het metsel- of voegwerk aantasten. Dankzij een impregneermiddel zijn deze nadelen van vocht in de muren voorbij.

Impregneermiddel is er voor alle soorten en maten van muren. Het is zelfs mogelijk om houten schuttingen of tenten te impregneren. Uiteraard gaat het hier dan wel telkens om een andere variant impregneermiddel. Voordat men gaat impregneren is het dus erg verstandig om goed te kijken of jij wel de juiste soort gebruikt. Er zijn impregneer drukspuiten, impregneercrèmes en impregneervloeistof. Iedere soort dient op een andere manier te worden aangebracht op het oppervlak. Bij de drukspuit is het zaak om de spuit te openen en de minimale hoeveelheid impregneermiddel op de muur te spuiten terwijl bij een crème of een vloeistof het middel moet worden aangebracht met een kwast of een verfroller.

Er zitten veel voordelen aan het impregneren omdat je je geen zorgen hoeft te maken over vochtproblemen in huis. De muur zal geen vocht meer doorlaten en dit kan jou een hoop schade aan het huis voorkomen. Nooit meer vieze of rare vlekken op de muur en daarbij blijft deze muur door het impregneren veel langer goed. Het is erg goed mogelijk om zelf je muren te impregneren en geen specialist in te schakelen, maar de kans dat dit dan fout gaat of dat er een stukje wordt overgeslagen is zeer groot. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het impregneren van muren. Wanneer je jouw hele huis laat impregneren ben je al gauw een paar honderd euro kwijt maar dan heb je wel de zekerheid dat dit goed is gebeurt. Wanneer je het zelf doet kun je al klaar zijn met 100 euro maar dan moet je er een dag aan besteden en je mist de garantie dat het werk goed is gedaan.