De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vochtschade

De kosten van vochtschade hoeven vrijwel nooit erg uit de hand te lopen. Een simpele handeling zoals het impregneren en repareren van een muur kan vaak al 100 tot 200 euro kosten maar dan is het probleem wel gelijk verholpen. Wanneer men het probleem laat sudderen dan komen er veel schimmels in de wanden te zitten en zorgt dat ervoor dat er veel beestjes en dergelijken worden aangetrokken.

Dit kan volledig uit de hand lopen en ervoor zorgen dat de muur uiteindelijk volledig verrot is van binnen en zijn functie in zijn geheel is verloren. Als dit het geval is dan moet de muur worden vervangen of worden verstevigd. Dit kan pas echt flink in de kosten lopen en er zijn zelfs gevallen bekend waarbij het gehele huis verrot was geraakt. Het hoeft natuurlijk niet zo erg uit de hand te lopen maar vochtproblemen kunnen ook spullen aantasten en de waarde van deze spullen of het huis drastisch verlagen. Een huis met vochtschade zal veel minder opleveren dan een huis zonder vochtschade.

Naast de materiƫle schade binnen speelt de gezondheid natuurlijk ook een grote rol. Vochtproblemen hebben vaak een zeer slechte invloed op de gezondheid en zorgen voor luchwegenaandoeningen met alle gevolgen van dien en met alle kosten die het veroorzaakt. Iedereen is verzekerd tegen ziekte maar de gezondheid van een mens is ook zeker wat waard en hoeft absoluut niet in ziektekosten te worden uitgedrukt. Het is zaak dat de kosten van vochtschade zowel materieel als immaterieel ernstig uit de hand kunnen lopen. Wanneer de vochtproblemen kunnen worden opgelost dat is het zaak dit ook zo snel mogelijk te doen.