De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten vocht bestrijden

Een huis mag er van buitenaf nog zo mooi uit zien en van binnen nog zo mooi ingericht zijn; de kans is groot dat er ook bij jouw huis een sluipmoordenaar actief is. We hebben het over vocht. Vocht in je woning heeft een desastreuse uitwerking. Het zet zich vast in alle hoeken van je huis en is zonder hulp en technische oplossingen enorm lastig te bestrijden. Het is dan ook een goed idee om hulptroepen in te schakelen. Een vochtbestrijdingsbedrijf kan de redder in nood zijn. Maar hoeveel kost dat nou?

Doe het zelf
Heeft jouw huis opeens last van vocht terwijl er eerder nog niets aan de hand was, en heb je net werkzaamheden in je huis uitgevoerd; dan kan het zomaar zijn dat het vocht verdampt vanuit nieuw stucwerk. In dit geval kan je grijpen naar een doe het zelf oplossing. Denk dan aan vochtvreters. Je koopt ze in de supermarkt en ze kosten tussen 7 en 9 euro per stuk.

Vocht vanuit je kruipruimte
Komt het vocht vanuit je kruipruimte, dan zal je het probleem bij de wortel moeten aanpakken. Begin in dat geval maar onderin bij je kruipruimte. Wanneer deze ruikt naar zwammen weet je al dat er vocht stil staat. Een kruipruimte kan je isoleren tegen vocht. Een dergelijke isolatie moet over de hele bodem en wand worden uitgevoerd. Reken op een prijskaartje tussen 20 en 30 euro per vierkante meter.

Vocht van buitenaf
Komt er vocht van buitenaf je huis binnen, dan kan het zomaar zijn dat je muren oud zijn geworden. Vocht kan namelijk door een muur heen slaan wanneer deze poreus is. Je zal in dat geval het vocht goed moeten afvoeren uit je huis met bijvoorbeeld vochtvreters, en je muren laten impregneren. Dit is geen heel kostbare oplossing. Voor een prijs tussen 15 en 20 euro per vierkante meter is ook dat leed maar weer geleden.