De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vocht in de kelder

Vocht in de kelder is in Nederland een veel voorkomend probleem en hoeft echt niet alleen in oude huizen voor te komen. Integendeel, het probleem doet zich voor in heel Nederland en in alle soorten en maten van huizen. In veel gevallen is het bestrijden met gemakkelijke en goedkope methoden te volstaan maar dan moet het probleem wel eerst worden ontdekt.

Vaak wordt dit probleem pas ontdekt wanneer er al ontzettend veel schade is aangericht. Dit maakt het probleem zeer ernstig omdat men bijna altijd al te laat is. Vocht in de kelder kan op veel manieren ontstaan en om schimmels te voorkomen moet er dus wel goed gelet worden op deze eventuele mogelijkheden om preventief vochtschade tegen te gaan. Vocht in de kelder kan naar binnen sijpelen door gaten en kieren in de muren, het is ook mogelijk dat het vocht uit de bodem komt omdat de buitenmuur niet is afgedicht of omdat de muren geen vochtkering hebben. Ook kan het zo zijn dat er een leiding is gesprongen en dat op deze manier water in de kelder komt.

Het is ten alle tijden zeer aan te raden om de kelder goed te luchten, puur ter preventie van vochtschade. Wanneer je dit probleem hebt dan is dit ook de manier om van het probleem af te komen. Uiteraard moet dan wel eerst de oorzaak worden ontdekt omdat er anders nieuwe schade bij blijft komen. Het is goed mogelijk dat deze oorzaken verdere stappen vragen, dit kan in de vorm van het injecteren van een bepaalde gel, het afdichten van buitenmuren of het doorzagen van binnenmuren en met afdekfolie scheiden. Dit zijn oplossingen die vrij ver gaan en ook veel geld kosten. Het fijnste zou zijn wanneer je het probleem voor kunt zijn. Mocht je toch ooit met vochtproblemen zitten, dan is het verstandig om een specialist te bellen.