De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Horizontale vochtwering

Een horizontale vochtwering is een systeem wat in een muur geplaatst kan worden om ervoor te zorgen, dat de vocht niet omhoog kan trekken. Optrekkend vocht is bijzonder schadelijk voor een woning en dat moet dus voorkomen worden. Een horizontale vochtwering kan hier goed bij helpen.
Het is verplicht bij nieuwbouw!
De bouwvoorschriften van vandaag de dag vereisen dat er een horizontale en ook een verticale vochtisolatie is om zo het naar binnen laten komen van vocht in het metselwerk te voorkomen en ook te verminderen.
Er zijn een tweetal systemen bij de vochtwering (horizontaal)
Het gaat om een mechanisch systeem en om een chemisch systeem. Het is heerlijk om te zien welke verschillende mogelijkheden en opties er zijn. Laten we ze met je doornemen. De mechanische vochtwering is een systeem waarbij de muren open gezaagd worden en er in de opening een isolerende laag wordt aangebracht van bitumen of kunststof. Wanneer het om oude metselwerken gaat is het vaak een probleem, omdat er volop mortelwerk is en het allemaal zeer is aangetast. Het kan zelfs tot instortingsgevaar leiden wanneer er een gat in de muur gemaakt wordt. Metalen platen en perslucht bieden vaak een oplossing.
Een andere mechanische manier!
Er zijn volop herstelprocedures om ook op een mechanische vochtwering te krijgen. Je kunt ze gemakkelijk achteraf aanbrengen in een constructie. Denk hierbij aan het vervangen van de muur of het gebruiken van sleuven in plaats van grote gaten.
Wat kost het laten aanleggen van horizontale vochtwering?
Het beste is het om meerdere offertes op te vragen wanneer je een horizontale vocht wering wil laten aanleggen. Je krijgt een goed beeld van de kosten en ook van de kwaliteit.