De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevelrenovatie

Als je huis al wat ouder is
Je huis staat door weer en wind. Bij de bouw en de oplevering destijds zag het er stralend uit. De bakstenen waren mooi schoon en het voegwerk was strak en glad. Door de loop der jaren krijgt de tand des tijds steeds meer grip op je huis. De gevel zal in dat geval verkleuren. Invloeden zoals zoute lucht in de buurt van de zee, maar ook bomen die om je huis heen staan die voor een vochtiger klimaat zorgen, zorgen voor een snelle veroudering. Het is in dat geval hoog tijd om je gevel te laten renoveren.
Je voegwerk vervangen
Het voegwerk van een huis is datgene wat het snelste poreus wordt. Voegwerk wat poreus wordt zal na een jaar of 30 tot 40 gaan brokkelen waardoor de stenen minder stabiel op elkaar zitten. Je huis verliest daardoor zijn stabiliteit. Heb jij te maken met zwak geworden voegwerk, dan kan het geen kwaad om dit te laten vervangen. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in gevelrenovatie die voegwerk vervangen. Met een beitel worden het oude voegwerk weggehaald waarna er nieuw voegwerk voor in de plaats komt.

Gevel reinigen
Samen met nieuw voegwerk kan je er ook voor kiezen om de aanslag die op de bakstenen van je gevel zit te laten verwijderen. Dit kan een gevelrenovatie bedrijf doen met een stoomreiniger wanneer het behoedzaam moet gebeuren. Heb je een heel stevige gevel, dan kan reinigen onder hoge druk ook. Reinigen met chemicaliƫn is een laatste optie. Denk er in dat geval wel aan dat deze middelen wel eens een bijtende werking in je gevel kunnen hebben.
Finishing touch
Is je gevel gerenoveerd, dan kan je ervoor kiezen om deze te laten impregneren. Dat kan je door het gevelrenovatie bedrijf laten uitvoeren. Impregneren zorgt ervoor dat vuil, weer en wind geen invloed op je muur meer hebben. Deze impregneerlaag zie je van buitenaf wel zitten dus je zal daar toestemming voor moeten vragen aan de gemeente in de zin van een omgevingsvergunning.