De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel injecteren

Als je huis niet meer zo fris is
Een eigen woning is een kostbaar bezit. Huizenkopers kiezen vaak bewust voor een jonger of juist een wat ouder huis. Iedere bouwvorm heeft zo zijn eigen charmes. Naar mate een woning ouder wordt komt dat echter ook met gebreken. Het grootste gebrek aan de buitenkant is de gevel. Deze zal zijn stabiliteit en flexibiliteit verliezen wanneer je woning ouder wordt. Is jouw huis niet meer zo fris, dan kan je kiezen om je gevel te laten injecteren.
Hoe gaat een gevel injecteren in zijn werk
Als jij de gevel van je huis wil laten opknappen door injecteren zal je hiervoor een specialist in de arm moeten nemen. Het injecteren van een gevel is namelijk een specialistische klus. Er worden met een boormachine gaatjes in je muur geboord. Over het algemeen zal er één gaatje per baksteen worden geboord. Door dat gaatje wordt epoxy hars gespoten. Dit zorgt ervoor dat de steen zich van binnenuit vult met hars en dat ook het voegwerk de behandeling mee krijgt. De hars zal ervoor zorgen dat de gevel zijn oude veerkracht weer terug krijgt.
Aandachtspunten bij injecteren
Laat jij je gevel injecteren, dan moet je een aantal aandachtspunten in de gaten houden.
• Haal eerst de oorzaak weg. Wordt jouw gevel lelijk doordat je woning aan het verzakken is en komen er daardoor scheuren in de gevel, dan zal het opvullen van de scheuren slechts een lapmiddel zijn. De oorzaak – vaak een slechte fundering – zal eerst moeten worden opgelost.
• Huur een specialist in. Een gevel injecteren lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Als je iemand inhuurt die hier niet in gespecialiseerd is kan er behoorlijk wat schade aan je gevel worden aangericht. Wanneer er teveel hars in de gevel wordt gespoten kan deze juist gaan scheuren. Worden de boorgaten niet goed gevuld, dan houd je een kwetsbare en lelijke muur.