De website www.vochtbestrijding-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel impregneren

Ga het vocht te lijf
Je huis staat het hele jaar door, door weer en wind. Dat heeft nogal zijn uitwerking op je gevel. Een gevel van een huis heeft het dan ook nogal te verduren. Een gevel zal in het eerste begin goed stevig zijn en voorzien zijn van vochtwerend metselwerk. Na een aantal jaren wordt dit metselwerk echter poreus. Het is in dat geval geen overbodige luxe om je gevel een opknapbeurt te geven. Een opknapbeurt in de vorm van gevelreiniging is slechts een tijdelijk lapmiddel. Je moet ervoor zorgen dat het vocht geen grip meer krijgt op je gevel.

Een beschermende laag op je gevel
Vocht bestrijden bij je gevel doe je door je gevel te impregneren. Dit houdt in dat er een beschermende vochtwerende laag op je gevel wordt gespoten. Dit gebeurt doorgaans door een speciaal gevelreinigingsbedrijf. Vaak gaat het samen met het reinigen van je gevel. Gevel impregnatie zorgt ervoor dat het vocht van buitenaf niet meer zomaar je huis binnen kan dringen. Omdat een gevel impregneren wel zijn sporen achterlaat op je buitenmuur is het goed om even verder te lezen.

Onomkeerbaar
Je gevel impregneren is een onomkeerbaar proces. De impregneer-laag die je aanbrengt op je gevel is niet kleurloos. Dat heeft als gevolg dat er altijd een zichtbare laag over je gevel heen ligt. Je moet dan ook eerst een omgevingsvergunning opvragen bij je gemeente voordat je tot impregneren mag overgaan. De impregneer-laag zal doorgaans door de jaren heen wat dunner worden, waarna deze na een jaar of 10 weer opnieuw moet worden aangebracht. De methode is niet duur en uiterst doeltreffend in de strijd tegen vocht.

Wat kost dat
De kosten van gevel impregneren zijn redelijk laag. Voor een prijs die ligt tussen 15 en 20 euro per vierkante meter wordt jouw gevel voorzien van een beschermende laag waarna je huis er weer voor jaren prachtig uit ziet.

Wanneer je een gevel laat reinigen is het slim en ook verstandig om ervoor te zorgen, dat je de gevel goed blijft beschermen. Het is heerlijk om te zien welke opties er zijn. Kies voor een goede manier om volop te genieten van de verschillende opties om je gevel nog beter te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden. Vocht, regen, sneeuw, zon, koude en natuurlijk ook wind zijn geen vrienden van de gevel.
Kies voor een goede vakman!
Je zou kunnen overwegen om de gevel zelf te gaan impregneren. Het is echter slimmer en beter om het aan een vakman over te laten. Bekijk de verschillende mogelijkheden en manieren om een goede vakman te vinden. De specialist om de gevel te impregneren doet dit dagelijks. Hij heeft hierdoor dus een ruimere en veel beter ervaring dan jij. Het is heerlijk om te ontdekken wat er allemaal kan. Ook heeft de impregnatie specialist de juiste tools en middelen in de woning. Het is heerlijk om te zien wat er allemaal kan.
Wat zijn de kosten van het impregneren van een gevel?
Er zijn natuurlijk volop verschillende mogelijkheden om de gevel te impregneren. Het is goed om te zien hoe ook jij hier van kunt genieten. Bekijk de verschillende mogelijkheden om snel een beeld te krijgen van de kosten. Het aanvragen van meerdere offertes hierbij is eigenlijk het slimste en ook het gemakkelijkste. Door de verschillende offertes op te vragen kun je snel en goed genieten van een overzicht van de kosten. Het is heerlijk om ook op die manier de kwaliteit op een goede manier te kunnen vergeijken.